dinsdag 2 november 2010

BROWNSBERG

Bronsberg Fruit.

Brownsberg Natuur Park

Het Brownsberg Natuurpark is gelegen in het district Brokopondo, op het Mazaroni plateau van ruim 400 meter hoog en ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Paramaribo.
Vanaf het Mazaroni plateau is een prachtig uitzicht over het Brokopondo Stuwmeer. Op de top zijn verschillende huizen en kampen gebouwd, waar vandaan paden naar de vele watervallen leiden. Het gebied is onbewoond, afgezien de woningen van het parkpersoneel.

De 650 vogelsoorten die Suriname rijk is zijn hier niet allemaal te vinden, maar ondanks dat kan de echte vogelliefhebber zijn geluk hier goed op; meer dan 200 soorten kunnen hier worden gespot. Sommigen worden zelden gezien omdat ze leven in het kronendak van het regenwoud. Ze worden echter wel gehoord.

Aan de voet van de Brownsberg bevindt zich Witti Kreek, een ruisende beek. Deze is wandelend te bereiken in ongeveer een twee uur durende wandeling bergafwaarts. Aangekomen is het mogelijk om even een duik te nemen, een dutje te doen in een hangmat of even lekker te picknicken.

Het Brownsberg Natuurpark is makkelijk te bereiken per auto. In 1969 werd het park door de Surinaamse regering geschonken aan de Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU).


Bron: http://www.hamba.nl/reisinformatie/zuid-amerika/suriname/hotspots/brownsberg-nature-park.html

Onderweg naar Bronsberg, zo genoemd i/d volksmond.


De weg er heen was geen makkelijke, vooral omdat het flink had geregend, gelukkig is de weg nu al aardig verder doorgetrokken, nog een tijdje en hij is helemaal doorgetrokken naar Atjonie !!



Brownsberg



Naar het uitzichtpunt over het Brokopondo meer, helaas was het flink mistig over het meer.




Naar de watervallen is het een mooie wandeling.

3 opmerkingen: